Армията търси и музикантиАрмейски части от 8 държави ще разиграят

...
Армията търси и музикантиАрмейски части от 8 държави ще разиграят
Коментари Харесай

Вoенни от 8 армии ще отблъскват „агресор“

Армията търси и музиканти


Армейски елементи от 8 страни ще разиграят най-големите маневри у нас на полигона “Ново село ” за тази година, сочи календарът на НАТО. Главният акцент в сюжета на учението е обмисляне и отработване на действителни дейности за отбиване на предполагаем агресор.

В бойното отработване на образователните въпроси е планувано да вземат участие подразделения от България, Съединени американски щати, България, Съединени американски щати, Германия, Полша, Румъния, Естония, Литва и Латвия. Учението под кодовото название Saber Junction 18 ще се организира през септември – от 4-ти до 30-ти, като водеща страна са Съединени американски щати. Все още не се оповестява, какъв брой души ще вземат участие. Но се знае, че то ще е бригадно, което значи, че общата бройка на войските ще не повече от 5000 души.

Военните специалисти възнамеряват Saber Junction 18 като кулминационна точка на поредност маневри на Алианса у нас. Преди него Platinium lion 18 – американско обучение, което ще се разиграе през юли-август. То е на равнище рота – батальон, като основно настоящо лице в него ще бъде щатската морска пехота. “Ramstein guard 18 ” пък ще е обучение на силите на пакта за елeктронна война, на което ще се тренира пък отбиване на нахлуване с балистични ракети. Отделно нашата войска ще организира и други учения, които също попадат в календара на Алианса. Едното е на полигона “Шабла ”, където силите и средствата на родните Военновъздушни сили ще упражняват противовъздушна отбрана. Другото е на нашите Военноморски сили – “Бриз 18 ” и е планувано за целия юли месец.

Междувременно стана ясно, че с изключение на за платени бойци войската е закъсала и за музиканти. Затова МО разгласи конкурс за набиране на претенденти да свирят в Гвардейския внушителен духов оркестър. За там се търсят трима души. В духовте оркестри на Сухопътните войски пък са оповестени девет места за попълване, а в оркестъра на ВМС- едно. Кандидатите би трябвало да имат най-малко приблизително музикално обучение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР