Армията на Тайван проведе днес поредното си учение с бойни

...
Армията на Тайван проведе днес поредното си учение с бойни
Коментари Харесай

Тайван с военно учение след повторната заплаха на Китай

Армията на Тайван организира през днешния ден следващото си обучение с бойни стрелби, откакто Пекин приключи най-мащабните си военни учения към острова и повтори заканите си да сложи самоуправляващата се народна власт под собствен надзор.

Пекин се възмути от пътуването до Тайван предходната седмица на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси - най-високопоставеното американско длъжностно лице, което посещава Тайван от десетилетия, и провежда дни на въздушни и морски учения към острова, които покачиха напрежението до най-високото му равнище от години.

Тайван упрекна Китай, че е употребявал визитата на Пелоси като предлог за започване на учения, които биха му разрешили да репетира за инвазия.

Лу Уое-джай, представител на Осми армейски корпус на Тайван, съобщи пред Агенция Франс Прес, че в четвъртък сутринта силите на Тайван са стреляли с гаубици и сигнални ракети като част от отбранителното обучение.

Учението в най-южния тайвански окръг Пингтунг стартира в 08:30 ч. сутринта (00:30 GMT) и продължи към час, сподели той.

Тайван организира сходно обучение във вторник в Пингунг. И в двете са взели участие стотици бойци, оповестиха военните.

Военните омаловажиха смисъла на ученията, като обявиха, че те към този момент са били планувани и не са в отговор на военните игри на Китай.
" Имаме две цели за ученията, първата е да удостоверим вярното положение на артилерията и положението на поддръжката ѝ, а втората е да потвърдим резултатите от предходната година ", сподели Лу, като се базира на годишните учения.

Последните учения се организираха, откакто китайските военни показаха, че личните им учения са завършили в сряда, като обявиха, че силите им " сполучливо са изпълнили разнообразни задания " в Тайванския пролив, като в същото време дадоха обещание да продължат да патрулират в своите води.

Но в същото известие Китай добави, че " ще продължи да организира военно образование и да се приготвя за война ".

В оповестената в сряда Бяла книга китайската работа по въпросите на Тайван съобщи, че Пекин " няма да се откаже от потреблението на мощ " против своя комшия и си резервира " опцията да предприеме всички нужни ограничения ".

" Готови сме да създадем обстойно пространство за спокойно обединяване, само че няма да оставим място за сепаратистки действия под каквато и да е форма ", се споделя в документа.

За финален път Китай издаде Бяла книга за Тайван през 2000 година

Министерството на външните работи на Тайван отхвърли през днешния ден модела " една страна, две системи ", който Пекин предложи за острова.

" Цялото изказване на Китай безусловно опонира на статуквото в междуокеанския пролив и на действителността ", съобщи на конференция представителят на министерството Джоан У.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР