Армин Лашет, кандидатът за канцлер на Християндемократическия съюз (ХДС) на

...
Армин Лашет, кандидатът за канцлер на Християндемократическия съюз (ХДС) на
Коментари Харесай

Армин Лашет подава оставка като премиер на Северен Рейн-Вестфалия

Армин Лашет, претендентът за канцлер на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел, публично подава оставка като министър председател на провинция Северен Рейн-Вестфалия през днешния ден, съобщи ДПА.

60-годишният Лашет, който сега е ръководител на ХДС, разгласи, че ще се отдръпна от поста още преди изборите за Бундестаг, даже и да не стане канцлер на Германия. Той ще извършва длъжността, до момента в който не заеме мястото си като член в новия парламент във встъпителната му сесия на следващия ден.

В сряда се чака министърът на превоза в провинцията, Хендрик Вуест, да бъде определен за нов министър председател на специфичната сесия на Провинциалния парламент. В събота той бе определен за държавен водач на ХДС в Северен Рейн-Вестфалия.

През септември ХДС и съдружниците от Бавария, Християнсоциалния съюз, реализираха исторически неприятни резултати на вота за новия Бундестаг. ХДС остана втора политическа мощ с малко над % разлика, до момента в който първа е Германската социалдемократическа партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР