Армейски части на САЩ се подготвят за потенциално дислоциране в

...
Армейски части на САЩ се подготвят за потенциално дислоциране в
Коментари Харесай

Очакват войници от 101-ва и 10-та дивизии на САЩ да пристигнат в Румъния

Армейски елементи на Съединени американски щати се приготвят за евентуално дислоциране в Румъния, където се чака да бъдат натоварени със задачата да възпират съветската експанзия в Черноморския район, заяви Universul.net.

Елементи от 1-ва бригадна бойна група на 101-ва въздушнодесантна дивизия и щаба на 10-та планинска дивизия се приготвят за задачата, се споделя в изказване на армията.

" Подготовката за това евентуално дислоциране обезпечава еластичност за преоценка на изискванията и отговор на динамичната среда за сигурност ", гласи изказването.

От армията обявиха, че този ход не трансформира числеността на силите, а по-скоро цели да подсигурява, че силите са позиционирани по този начин, че да обезпечат " постоянна възпираща и отбранителна позиция дружно с нашите съдружници на европейския континент ".

В изказването на армията не се прецизира къде отиват частите, само че боен чиновник съобщи пред вестник „ Stars and Stripes “, че се чака бойците да попълнят щаба на 101-ва въздушнодесантна дивизия и подчинената ѝ бригада, ситуирани в Румъния от лятото. Военните обаче могат да трансформират мястото, където да отидат тези сили.

Подразделенията на 101-ва дивизия бяха разпоредени в Румъния през юни и работят най-вече от военновъздушната база " Михаил Когълничану ", която служи като център за армията в Черноморския район. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР