Арменската армия е нападнала днес военни позиции на Азербайджан по

...
Арменската армия е нападнала днес военни позиции на Азербайджан по
Коментари Харесай

Напрежение и обстрел на границата между Армения и Азербайджан, двама войници са убити

Арменската войска е нападнала през днешния ден военни позиции на Азербайджан по границата с Армения . Загинали са двама бойци от азербайджанските сили, а петима са ранени, оповестиха управляващите в Баку, представени от Франс прес.

Арменските въоръжени сили минали в нахлуване, подкрепяни от артилерийски обстрел. След контраофанзива, те отстъпили и понесли загуби.

Двама азербайджански военни са убити, а петима ранени, съобщи в известие министерството на защитата на Азербайджан, като посочи, че конфликтите са станали по обяд в Товузки регион.

Конфликтът сред Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах стартира през февруари 1988 година, когато Нагорнокарабахската самостоятелна област разгласи, че излиза от състава на Азербайджанската ССР, напомня ТАСС.

По време на въоръжения спор през 1992-94 година Азербайджан загуби надзор върху Нагорни Карабах и седем негови прилежащи региона.

От 1992 година се водят договаряния за спокойно споразумяване на спора в границите на Минската група на ОССЕ със съпредседатели Русия, Съединени американски щати и Франция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР