Арменска вендета, разиграла се край Пловдив, завърши с пет години

...
Арменска вендета, разиграла се край Пловдив, завърши с пет години
Коментари Харесай

Пет години затвор за арменската вендета край Садово

Арменска вендета, разиграла се край Пловдив, приключи с пет години затвор. Зад решетките отива 30-годишният Васил Тайрян, който преди година и половина изстреля цялостен пълнител по своя съотечественик Тигран Бегиян пред очите на очевидци, реши Окръжният съд.

Екшънът по кавказки се разигра на 30 септември 2016 година край Садово.   Тогава Васил, който държи известна верига магазини за 1 лев, повикал на поляна до р. Марица Тигран Бегиян, с който имали остарял спор, и се опитал да го убие с револвер „ Макаров ”.  Пряк очевидец на пукотевицата станал Георги Атанасов, който е първи братовчед на брачната половинка на простреляния Тигран Бегиян.

На 29 септември м. година Тигран му се обадил и му споделил, че ще се вижда с различен арменец на име Васил, с който имали остаряла омраза,  с концепцията да си оправят връзките. „ Не ми сподели защо враждуват, единствено изиска аз и още няколко души да отидем с него, тъй като Васил бил нападателен ”, описа Атанасов на едно от предходните съвещания по делото. Той събрал няколко другари и в ранния следобяд на идващия ден отишли край реката. Тигран и Атанасов слезли от колата и в този миг се доближил различен автомобил.

„ Тигран стартира да приказва по телефона с някой, несъмнено с водача на друга кола, караха се на арменски. После мъжът слезе от колата, извади черен револвер и стартира да стреля. Аз побягнах, тъй като патроните свистяха около мен. Като се обърнах, видях, че другият мъж се беше надвесил над Тигран. После се качи на минивана си и си отпътува ”, разказа случилото се Атанасов. Той обаче през цялото врече твърдеше, че не може да разпознае стрелеца и не познава никого в правосъдната зала, в това число и подсъдимия.

 

След стрелбата Тигран бил закаран до частна болница в Пловдив и обяснил, че няма да оповестява в полицията, тъй като сред арменците било признато сами да вземат решение споровете си. Оттам той бил изпратен в Университетската болница „ Св. Георги ”, откъдето се обадили в Министерство на вътрешните работи, че имат прострелян пациент.

По време на процеса гръмнатият мъж два пъти пропусна да се яви в съда, поради което му беше наложена санкция от 200 лв..

В последна сметка Бегиян се яви в Окръжния съд на 27 ноември м.г. и също показва цялостна амнезия за случилото се. Той разгласи, че нищо не помни и всичко в главата му е цялостен безпорядък. По гледище на прокурора Румен Попов му бяха прочетени показанията отпреди 1 година, в които той споделя по какъв начин Тайрян е стрелял против него. „ Това аз ли съм го споделил ”, попита Бегиян и добави, че подписите под протоколите за разпит наподобяват на неговия, само че и в това не е сигурен.

Въпреки страховете на пострадалия и очевидеца от нова вендета виновността на Васил Тайрян беше потвърдена и съдът го прати за петилетка зад решетките, като той ще излежава присъдата си при първоначалин общ режим.

Наложеното наказване предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР