Аржентинският президент Маурисио Макри обяви днес увеличение на заплатите и

...
Аржентинският президент Маурисио Макри обяви днес увеличение на заплатите и
Коментари Харесай

По-малки данъци и по-високи заплати в Аржентина

Аржентинският президент Маурисио Макри разгласи през днешния ден нарастване на заплатите и понижаване на налозите, с цел да помогне за облекчение на стопанската система, разтърсена от шоковия уикенд, белязан от изборното му проваляне от главния му ляв противник в предварителните избори, съобщи БГНЕС.
Макри, благоприятстващ пазара водач, който ще търси преизбиране през октомври, съобщи, че ще понижи налозите върху приходите на служащите, ще усили дотациите и ще вкара 90-дневно заледяване на цените на горивата, с цел да помогне за облекчение на икономическия потрес.
Истинско финансово злополучие застигна Аржентина, откакто станаха ясни резултатите от предварителните избори за президент.
Основният борсов показател в Буенос Айрес, Мервал, се срина с 37 %, а песото се обезцени с 25 % по отношение на $ единствено за един ден.
Някои от най-търгуваните акции в страната изгубиха една трета от цената си единствено за два часа.
Циментовият колос Лома Негра загуби 50 % от цената си, а електрическата компания Пампа Енергия към 30.
Президентските избори са след 2 месеца, само че в неделя се организира предварителния избор, който отсява претендентите с под 1,5 % поддръжка.
Избраникът на левите Алберто Фернандес завоюва със забележителна преднина пред консервативния сегашен президент Маурисио Макри.
Макри е пожеланият победител за бизнеса и вложителите, тъй като се нагърби с политика на икономии и промени, които се смятат от специалистите за нужни за оздравяването на стопанската система и финансите на Аржентина.
Икономиите, обаче, вършат Макри неизвестен вкъщи. Въпреки неговите старания, стопанската система към момента е в криза, а инфлацията предходната година беше 22 %.
Около 32 % от аржентинците са наранени от ширещата се беднотия в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР