Аржентинският гранд Бока Хуниорс има поводи за празненства днес. На

...
Аржентинският гранд Бока Хуниорс има поводи за празненства днес. На
Коментари Харесай

Митичният Ла Бомбонера на 80!

Аржентинският гранд Бока Хуниорс има мотиви за празненства през днешния ден. На 25 май 2020 година клубът отбелязва 80-годишнината от построяването на стадион „ Ла Бомбонера “.

На този ден през 1940 година на митичното оборудване се изиграва първият мач, а Бока Хуниорс печели с 2:0 против Сан Лоренсо.

Стадионът носи името „ Алберто Х. Армандо “, което е на някогашен президент на Бока Хуниорс, само че измежду почитателите е прочут като „ Ла Бомбонера “. Съоръжението е с потенциал от 49 000 места и е измежду най-популярните игрища в света. На него са играли едни от най-големите футболисти на Аржентина като Диего Марадона, Хуан Роман Рикелме и Карлос Тевес.

В навечерието на 80-годишнината „ Ла Бомбонера “ изживя следващ незабравим миг, откакто Бока Хуниорс завоюва трагично 34-ата си купа в Аржентина в последния кръг, отмъквайки оценката от ръцете на огромния противник Ривър Плейт.

„ Ужасявам се да играя на „ Бомбонера “ против Бока, тъй като това е най-близкото нещо до пъкъла “, споделя бразилската легенда Ромарио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР