Аржентинската футболна икона Диего Марадона получил неадекватна медицинска помощ и

...
Аржентинската футболна икона Диего Марадона получил неадекватна медицинска помощ и
Коментари Харесай

Разкриха шокиращи подробности за последните часове преди смъртта на Марадона

Аржентинската футболна икона Диего Марадона получил несъответстваща здравна помощ и бил оставен на произвола на ориста „ за нескончаем, агонизиращ интервал “ преди да почине предходната година, заключи експертна здравна комисия.
В документ от 70 страници, панелът отбелязва, че Марадона, който умря от инфаркт на 25 ноември на 60-годишна възраст „ е почнал да умира най-малко 12 часа по-рано “ преди да бъде открит мъртъв в леглото си. Дон Диего си отиде амо седмици, откакто се подложи на интервенция на мозъка поради кръвен съсирек. Комисия от 20 специалисти бе назначена от обществения прокурор на Аржентина да изследва аргументите за гибелта и дали е имало неуважение при здравната помощ.
 Марадона се е скарал с дъщерите си поради пари, съгласно юриста му Марадона се е скарал с дъщерите си поради пари, съгласно юриста му
Матиас Морла, който беше юрист и съучастник на Диего Марадона, съобщи, че Далма и Джанина Марадона, дъщери на футболната звезда, са &b...
Неврохирургът на Марадона – Леополдо Луке , психиатърът Агустина Косачов и психологът Карлос Диас са под следствие, дружно с две медицински сестри и медицински координатор. Ако се стигне до доказателства, отговорните лица могат да бъдат наказани на до 15 години затвор. До законовата процедура се стигна след подадена тъжба от две от петте дъщери на Марадона против Луке, който те упрекнаха във утежняването положението на татко им след мозъчната интервенция. Марадона се подложи на интервенцията на 3 ноември, единствено четири дни след опразнуването на юбилейния си 60-и рожден ден в клуба, който тренираше за последно – Химнасия и Енсгрима. Въпреки това, той бе в неприятно здравословно положение и имаше проблеми при говора.
Дон Диего се бореше със взаимозависимост към кокаина и алкохола по време на живота си. Той имаше проблеми на черния дроб, бъбреците и сърцето, когато умря. Две от дъщерите на футболната икона упрекнаха Луке като отговорник за влошеното здраве на татко им. Панелът заключи, че Марадона „ е щял да има по-добър късмет да оцелее “ с съответно лекуване в уместно здравно заведение. Той умря в леглото си в наета къща в извънреден квартал на Буенос Айрес, където получаваше домашни грижи. Марадона не е трябвало да бъде оставян самичък да взема решение къде ще бъде лекуван, допълниха специалистите.
В добавка, той е бил оставен на произвола на ориста от грижещите се за него. Себастиан Санчи, някогашен представител на Дон Диего, съобщи за Агенция Франс Прес, че „ е ясно, че панелът споделя, че нещата не са били по този начин както би трябвало “. Марадона е кумир на милиони аржентинци, откакто въодушеви южноамериканската страна за втория им успех на Световно състезание през 1986. Атакуващ полузащитник, който прекара две години в испанския гранд Барселона, той е обичан и в Неапол, където оказа помощ на локалния отбор да завоюва единствените две трофеи на Серия А в клубната история.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР