Аржентинецът Франсиско Черундоло се класира за четвъртия кръг на Откритото

...
Аржентинецът Франсиско Черундоло се класира за четвъртия кръг на Откритото
Коментари Харесай

Черундоло отстрани Тейлър Фриц от Ролан Гарос

Аржентинецът Франсиско Черундоло се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Франция, откакто записа една от най-големите победи в кариерата си.

24-годишният Черундоло завоюва с 3:6, 6:3, 6:4, 7:5 против осмия в международната класация Тейлър Фриц от Съединени американски щати и за пръв път в кариерата си ще играе на осминафиналите на шампионат от Големия шлем.

Фаворитът Фриц взе първия сет, откакто на два пъти съумя да завоюва подаването на Черундоло, само че подкрепян мощно от публиката на корт " Сюзан Ланглен " Черундоло откри ритъма си във втория. Той бързо дръпна с 4:1 гейма и това му оказа помощ да изравни резултата в сетовете.

Най-равностойна бе третата част на мача, в която и двамата тенисисти завоюваха първите си четири подавания. Черундоло обаче стигна до три точки за пробив в деветия гейм, които бяха и първите за един от двамата в сета, и при третата осъществя съдбоносен брейк.

В идващия гейм аржентинецът отрази три благоприятни условия за връщане на пробива и поведе със сет задатък.

Това му даде спомагателен подтик в играта и той съумя да поведе с 3:1 гейма в четвъртия сет.

Фриц обаче се завърна в мача с доста огромна мотивация, което може би се дължеше и на ироничните викания на почитателите " Тейлър! Тейлър! ", откакто в предходния си мач на " Ролан Гарос " американецът в профил французина Артур Риндеркнех и се оплака от освиркването на тълпата по негов адрес.

Американецът заличи изоставането си от пробив и даже стигна до сетбол в десетия гейм при сервис на Черундоло. Аржентинецът обаче отрази тази опция и на собствен ред пое самодейността, с цел да направи последния брейк в мача в 11-ия гейм на четвъртия сет, след което затвори и срещата.

За място на четвъртфиналите Черундоло ще играе с номер 6 в схемата Холгер Руне от Дания.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР