Аржентина се класира за полуфиналите от световното първенство по футбол

...
Аржентина се класира за полуфиналите от световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Аржентина на полуфинал

Аржентина се класира за полуфиналите от международното състезание по футбол в Катар след победа с 4:3 над Нидерландия. В постоянното време и продълженията резултатът бе еднакъв 2:2. Съперник на Аржентина в спорт за място на финала ще е Хърватия.

Стартът на дуела беше двуостър. В първите 10 минути двата тима започнаха доста внимателно, точно поради това до по-опасно състояние пред някоя от двете порти не се доближи.

Мемфис Депай проби по дясното крило в 16-ата минута, след което центрира на втора греда, където Дензел Дъмфрис върна топката към точката за осъществяване на дузпа. Там Дейли Блинд бе надскочен и до удар не се стигна.

Лионел Меси се измъкна с дрибъл от Мартен де Роон, след което си отвори пространство и шутира в 22-ата минута, само че топката прелетя над напречната греда. Мемфис комбинира с Стивън Бергвайн, който овладя и стреля от границата на наказателното поле в 24-ата минута. Ударът му обаче не бе прецизен.

Науел Молина напредна по десния фланг в 33-ата минута, след което комбинира с Меси, който отклони за Родриго де Паул. Халфът шутира с едно допиране, само че Андриес Ноперт отрази.

Лионел Меси проби през средата на терена посредством дрибъл в 35-ата минута, селд което изведе Науел Молина, който се впусна зад тила на Дейли Блинд. Десният бек на " гаучосите " остана очи в очи с Ноперт и стреля с едно допиране, с цел да изведе своя тим напред в резултата.

В първия четвърт час на второто полувреме темпото бе по-ниско, а на Емилиано Мартинес и Андриес Ноперт не им се наложи да се намесват.

Главният рефер на дуела Антонио Матеу Лаос отсъди директен свободен удар в интерес на Аржентина в 63-ата минута. С осъществяването му се нае Лионел Меси, който стреля непосредствено във вратарския ъгъл, само че топката мина около левия непряк дирек на вратата на Нидерландия.

Десният халф-бек на Нидерландия Дензел Дъмфрис фаулира Маркус Акуня в наказателното поле в 73-ата минута, за което Антонио Матеу Лаос отсъди 11-метров углавен удар в интерес на Аржентина. Голямата звезда на " гаучосите " Лионел Меси се нае с осъществяването на дузпата и невъзмутимо я прати в левия ъгъл на вратата, с цел да удвои задатъка на своя отбор.

Отговорът на Нидерландия не закъсня. В 83-ата минута Стивън Бергхаус напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле, където на първа греда Вут Вегхорст точно прати топката с глава в противоположния ъгъл, с цел да върне интригата в дуела.

В единадесетата минута на добавеното време на срещата реферът отсъди директен свободет удар в интерес на Нидерландия. Теун Коопмайнерс се нае с осъществяването. Халфът чукна топката по земя около стената към Вут Вегхорст, който надигра Енцо Фернандес и прати топката в мрежата, след съвършено изпълнено заучено състояние.

В продълженията аржентинците бяха по-настоятелни, само че по този начин и не означиха нов гол. След това се стигна до осъществяването на дузпи, а там Аржентина завоюва с 4:3.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР