Аржентина се класира за полуфиналите на Световното първенство по футбол

...
Аржентина се класира за полуфиналите на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Аржентина отново разплака Нидерландия след дузпи за 1/2-финал в Катар

Аржентина се класира за полуфиналите на Световното състезание по футбол в Катар, откакто преодоля Нидерландия след тъждество 2:2 в постоянното време и продълженията и 4:3 при осъществяването на дузпи. На стадион " Лусаил " " албиселесте " изпусна задатък от две попадения в самия завършек на постоянните 90 минути, само че в последна сметка ликуваха след рулетката на наказателните удари .
Лаутаро Мартинес вкара решителната дузпа за " албиселесте ".
Срещата стартира равностойно, без съществени рискове пред двамата вратари - Емилиано Мартинес на южноамериканците, и Андрис Ноперт на " лалетата ". Първият прецизен удар бе на сметката на аржентинците - Родриго Де Пол стреля, само че Ноперт се регистрира с рутинна интервенция. По-добрата игра на двукратните международни първенци след средата на първата част даде резултат в 35-та минута. Тогава Лионел Меси с гениално подаване откри Нахуел Молина в наказателното поле, а той преодоля Ноперт за 1:0. До края на полувремето Нидерландия по този начин и не съумя да насочи прецизен удар към вратата на Мартинес.

На почивката селекционерът на " лалетата " Луис ван Гаал извърши две промени, като вкара в игра Тон Копмайнерс и Стивън Бергхаус на мястото надлежно на Мартен Де Роон и Стивън Бергвайн. Смените не дадоха упования резултат и Аржентина получи правото да извърши дузпа в 73-та минута, когато Маркос Акуня бе фаулиран от Дензъл Дъмфрис. Зад топката застана Меси, който не сбърка за четвъртия си гол на шампионата. Играчите на Лионел Скалони обаче се успокоиха прекомерно доста и десетина по-късно влезлият от пейката Ваут Вегхорст понижи недостига след прецизен удар с глава след центриране на Бергхаус. Малко преди края на постоянните 90 минути се стигна до сдърпване сред футболисти на двата тима. Причина за това стана изритана топка от аржентински футболист по посока скамейката на нидерландците, като основният арбитър Матеу Лаос работи соломоновски и раздаде няколко жълти картона. Дълбоко в добавеното 10-минутно продължение на мача нидерландците направиха немислимото и вкараха мача в продължения след ужасно деяние на Копмайнерс, който не стреля непосредствено към вратата от директен свободен удар, а подаде топката към Вегхорст, който означи втория си гол в срещата за 2:2.

В първите 15 минути двата състава не сътвориха съществени положения, само че във второто продължение Аржентина натисна в търсене на трето попадение. Само положителните намеси на Ноперт избавиха отбора на Ван Гаал от нов гол, като един път Върджил ван Дайк отклони с тяло шут на Лаутаро Мартинес, а изстрел на Енцо Фернандес срещна страничния дирек. Така се стигна до
рулетката на дузпите, където Нидерландия стартира с пропуск на Ван Дайк. От другата страна Меси бе праволинеен за повторно от бялата точка, а Бергхаус също видя по какъв начин дузпата му е отразена от Мартинес. Попадение на резервата Леандро Паредес сложи аржентинците под надзор. След точни осъществявания на Копмайнерс, влезлия от пейката Гонсало Монтиел и Вегхорст се стигна до неточност на Фернандес, преди друга промяна на европейците - Люк де Йонг, да върне очакванията на тима. Те обаче бяха попарени от сигурното осъществяване на Лаутаро, който подпечата билета на Скалони и компания за последните четири в шампионата.
" Лалетата " се пребориха за продължения и дузпи, само че си потеглят на 1/4-финалите.
Аржентина още веднъж съкруши Нидерландия след дузпи на Мондиал, като стори същото в Бразилия преди осем години - тогава обаче на полуфиналите. Така стана явен и първият 1/2-финален конфликт в 22-то издание на Световното по футбол - аржентинците ще играят с вицешампионите от 2018-а Хърватия, които по-рано денем отстраниха петкратните първенци на планетата Бразилия също след дузпи. Мачът сред " албиселесте " и " шахматистите " ще се играе във вторник, 13 декември, от 21:00 часа българско време. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР