Аристократът на театъра почина на 29 ноември 2010 г. часове

...
Аристократът на театъра почина на 29 ноември 2010 г. часове
Коментари Харесай

Андрей Баташов си отиде разочарован от предателства

Аристократът на театъра умря на 29 ноември 2010 година часове преди деня на Св. Андрей

Приживе Андрей Баташов вярваше, че е предназначен да прави света по-добър – с изкуството си и с необятното си сърце. Той притежаваше внимателно достойнство, което малко на брой носят по рождение. То не може нито да се изиграе, нито да се имитира. Той постоянно е желал да правят оценка гения му, не естествената хубост. Образите, които пресъздаваше години наред в моноспектакъла с рекорден брой представления „ Секс, опиати, рокендрол “, потвърдиха какъв брой многопластов, неочакван, смешен, трагичен, комичен и печален може да бъде в функциите си.

Той преживяваше тежко актуалната нелицеприятна реалност – и в политиката, и в културата ни, и в обществото изобщо. Пренебрегваха го, сваляха му спектакли, тъй като бил станал за малко царски народен представител, дразнеха се, че десетки последователки тичаха подире му, несъмнено мнозина и са му завиждали, споделят близки от обкръжението му, написа Ретро.

Не физическите недостатъци на тялото – душата го болеше, от изменничества , разочарования, несбъднати фантазии.  

Театърът остана неговата огромна обич. Изпратихме го навръх Андреевден и всичките му другари тъжат и до през днешния ден, 12 години по-късно.   

  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР