Аристократ от древен род бил предвиден за премиерПосолството на Русия

...
Аристократ от древен род бил предвиден за премиерПосолството на Русия
Коментари Харесай

Германия предотврати заговор за преврат

Аристократ от античен жанр бил очакван за министър председател
Посолството на Русия в Берлин отхвърля интервенция на Кремъл

25 арестувани и 3000 служители на реда мобилизирани 

Германското правораздаване разгласи в сряда, че службите за сигурност са осуетили проекти за въоръжени набези против демократичните институции на страната и по-специално Народното събрание на страната, и събаряне на държавното управление, предадоха международните организации.

В сходство с немското законодателство имената на арестуваните водачи на заговора бяха оповестени изначално единствено с букви, преди списание „ Шпигел “ да заяви че единият е прочут 71-годишен член на малък немски благороден жанр от Тюрингия, до момента в който вторият е 69-годишен някогашен парашутист.

Според прокурорите княз Хайнрих XIII, който групировката е възнамерявала да сложи като нов водач на Германия, е осъществил контакт с съветски представители, които се стремят да открият нов ред в Германия, откакто държавното управление в Берлин бъде свалено. Твърди се, че една рускиня, Виталия Б, му е помогнала с това. Руското посолство в Берлин отхвърли да има връзки с крайнодесни терористични групи, показва в специфичен репортаж „ Дойче Веле “.

В рамките на интервенцията са били задържани 25 души в цялата страна. Те са обвинени " в осъществяване на съответни мерки за принудително влизане в немския Бундестаг ", камарата на депутатите в Берлин, " с дребна въоръжена група ", се споделя в прессъобщение на немската прокуратура. „ Подозираме, че проведено въоръжено нахлуване против конституционните органи е било планувано “, разяснява министърът на правораздаването Марко Бушман в известие в Туитър, настоявайки за „ огромна антитерористична интервенция “.



Над 3000 служители на реда са взели участие в 130 претърсвания върху цялата територия на Германия, има арестувани в Италия и Австрия.

Около 3000 чиновници на правоохранителните органи са били мобилизирани в цяла Германия и над 130 претърсвания на домове и местоположения са били осъществени в това. Освен задържаните, други 27 души са обект на следствието и обвинени в принадлежност към незаконната група, съгласно прокуратурата. Един арест е осъществен в Австрия, а различен в Италия.

Основана „ най-късно в края на 2021 година “, групировката е имала „ задачата да преобърне съществуващия държавен ред в Германия и да го размени с форма на „ чиста страна “, план, който може да бъде сбъднат единствено „ посредством “ потребление на военни средства и принуждение против държавни чиновници “, се споделя в прессъобщението на прокуратурата в Карлсруе, отговаряща за делата, свързани с държавната сигурност.

Членовете на организацията са „ обединени от дълбокото отменяне на държавните институции и на демократичния и либерален главен ред на Федерална република Германия, което е израснало в тях с течение на времето, решението да вземат участие в тяхното унищожаване посредством принуждение и да се впуснат в съответни подготвителни дейности за тази цел ”, упорстват още обвинителите.

През последните години немските управляващи класираха крайно-десните групировки като опасност номер едно за публичния ред, пред риска от джихадистите. През пролетта полицията разгласи разбиването на друга крайнодясна група, обвинена, че е възнамерявала офанзиви в страната и отвличането на министъра на опазването на здравето, поради ограничаващите ограничения против COVID-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР