Арина Сабаленка притесни своите фенове, когато взе медицински таймаут още

...
Арина Сабаленка притесни своите фенове, когато взе медицински таймаут още
Коментари Харесай

Същинско тенис показно: Сабаленка разгроми първата поставена на пътя си в Маями

Арина Сабаленка тормози своите почитатели, когато взе медицински таймаут още след първия гейм в откриващия си мач от конкуренцията в Маями, само че наподобява травмата в региона на лявото бедро не е била чак толкоз сериозна и шампионката от Аустрелиън Оупън нямаше проблем да продължи присъединяване си във Флорида, като тази нощ записа втората си победа и по този начин се класира за етапа на 1/8-финалите. Световната номер две не срещна никакви компликации в мача си против 31-вата сложена Мари Бузкова, надигравайки я с безапелационното 6:1 6:2 и по този метод оформи извънредно забавен конфликт с друга чехкиня, а точно Барбора Крейчикова, като тъкмо шампионката в Дубай е една от двете тенисистки, които са побеждавали Сабаленка от началото на годината.

Мачът стартира с удобно спечелeни подавания от страна на двете тенисистки, след което беларуската откри тотална доминация на корта и съумяваше да пласира уинъри от всяка една позиция. Бузкова пък нямаше никакъв късмет да се оправи с мощта на своята съперничка и отиграваше топката безпределно късо, предоставяйки напълно самодейността на втората сложена. 

Всичко това разреши на Сабаленка да осъществя серия от седем следващи гейма и въпреки чехкинята най-сетне да се разписа при започване на втория сет, то след това завоюва единствено още един гейм и финалистката от Индиън Уелс затвори срещата в своя изгода за едвам 67 минути игрово време, като не позволи нито един пробив и към този момент има баланс от 19 победи и 2 загуби през новия сезон.

A clean performance from the World No.2! advances to the Round of 16 with a win over Bouzkova ➡️
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР