Арина Сабаленка имаше мечтано начало на 2023-та, след като започна

...
Арина Сабаленка имаше мечтано начало на 2023-та, след като започна
Коментари Харесай

Шампионката от АО е спряна: Крейчикова се върна от сет, загубен на нула, и надви Сабаленка

Арина Сабаленка имаше мечтано начало на 2023-та, откакто стартира сезона си със серия от 11 следващи победи, която я води до трофея в Аделаида и все още върха в кариерата ѝ, а точно купата от Откритото състезание на Австралия. Впоследствие беларуската си взе близо едномесечна отмора от Тура, преди да се завърне на корта през актуалната седмица за WTA 1000 шампионата в Дубай, където към този момент записа две победи и детронира защитаващата шампионка Йелена Остапенко.

В хода на днешния ден обаче Сабаленка позволи да изгуби задатък от сет и пробив против някогашната носителка на трофея от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова, която стимулирана до краен лимит реализира цялостен поврат в резултата след близо двучасова борба, с цел да нанесе първо проваляне за годината на международната номер две - 0:6 7:6(1) 6:1. С този си триумф, еднакъв на сензация, чехкинята се класира за полуфиналите в Близкия изток и в спор за място в мача за оценката ще срещне третата сложена в схемата - Джесика Пегула.

Двубоят имаше превъзходен старт за носителката на трофея от Мелбърн, която доминираше във всяко едно отношение и не даваше никакви шансове на противничката си, което ѝ донесе задатък от два пробива за единствено 16 минути игра. Световната номер 30 макар сериозното си закъснение в резултата не се отхвърли и опита да редуцира пасива си, но Сабаленка беше безкомпромисна и отрази два брейкбола, преди за трети път да причисли към актива си сервиса на съперничката, " връзвайки ѝ геврек " в откриващия сет.

С настъпването на втората част, то ясно изразеното предимство на беларуската продължи и скоропостижно тя доближи до пробив на сметката си, който я приближи оптимално до крайния триумф. Тогава обаче Крейчикова показва волята си и отговори със мълниеносен рибрейк, след който подаващите откриха цялостен надзор над протичащото се и разумният излаз от обстановката беше тайбрек. В него извънредно стимулираната до се поздрави с 14-а поредна победа втора ракета на света позволи грешките да завладеят представянето ѝ, при което чехкинята се възползва от шанса си и завоюва седем от последните осем точки в тайбрека, с цел да възвърне равенството в обособените сетове.

Още от старта на решителната трета част ясно личеше вдъхновението, което обзе някогашната шампионка от Ролан Гарос и тя властваше напълно на корта, като съумя да реализира ранен пробив. В този миг играта на Сабаленка претърпя цялостен провал и под знака на многочислените грешки от ракетата ѝ, Крейчикова дублира преимуществото си, с цел да подпечата гръмката си победа, печелейки заключителните пет гейма в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР