ARICOMA Group и Мусала Софт сключиха споразумение за придобиването на

...
ARICOMA Group и Мусала Софт сключиха споразумение за придобиването на
Коментари Харесай

ARICOMA Group придобива Мусала Софт

ARICOMA Group и Мусала Софт подписаха съглашение за придобиването на Мусала Софт.

ARICOMA Group, част от KKCG, е бързо-растяща европейска компания, предоставяща ИТ услуги от последващо потомство.

Настоящата инвестиция е основна стъпка в стратегическото развиване на ARICOMA Group.

Заедно с Мусала Софт, ARICOMA Group става организация от 10 компании с консолидирани доходи от над 400 милиона евро, оперативна облага от 39 милиона евро и над 4000 експерти.

„ С Мусала на борда ARICOMA става водеща компания в създаването на програмен продукт от Югоизточна Европа. Въодушевени сме, че ще работим дружно по пътя към лидерска позиция в Европа. Иновативната просвета и невероятните хора на Мусала ще дадат мощен подтик на съществуващите ни експерти и пазарен капацитет.

Лидерите на Мусала имат потвърдена история на създаване на бизнес с фокус върху клиентите и справяне с провокациите. Вярваме, че Мусала Софт ще бъде още по-успешна като част от ARICOMA и дружно ще ускорим дълготрайните си проекти за напредък и основаване на висока добавена стойност “, споделя Людовик Годе, изпълнителен шеф на ARICOMA Digital.

„ Обединявайки сили с ARICOMA и KKCG, се впускаме в нов, по-бърз епизод от развиването си. Синергиите с по едно и също време припокриващи се и допълващи се потребителска база и експертиза ни дават спомагателни убеденост, сила и ентусиазъм по пътя напред.

Разбира се, ще продължим да бъдем отдадени на развиването на ИТ обществото, бизнес климата, ИТ образованието, науката, нововъведенията и младежите “, показа Елена Маринова, президент и ръководител на борда на Мусала Софт.

„ Удовлетворен съм, че успяхме да договорим договорка с Мусала. Това е второто ни придобиване за годината и е изцяло в синхрон със тактиката ни да превърнем ARICOMA в главен европейски състезател. Мусала има забележителна потребителска база, която ще добави бизнеса ни в областите телекомуникации, финанси и автомобилна промишленост.

Дори в предизвикателните времена, в които живеем, ИТ секторът продължава да пораства и да усилва значимостта си, тъй че оставаме оптимисти за капацитета на промишлеността в дълготраен проект. “, добави Михал Томанек, капиталов шеф в KKCG, капиталовата компания зад ARICOMA Group.

Сделката, подписана от притежателите на Мусала Софт и ARICOMA Group, е за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на Мусала Софт остава в компанията и ще взе участие интензивно в построяването на бъдещето на ARICOMA.

Предстои утвърждение на транзакцията от съответните антимонополни органи преди тя да бъде финализирана, което се чака през четвъртото тримесечие на тази година.

CMS Cameron McKenna са юридическият консултант, а Marylebone Capital Advisors Private Limited - финансовият консултант на Мусала Софт по договорката.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР