Ариана Фонтана спечели първия златен медал от олимпийски игри в

...
Ариана Фонтана спечели първия златен медал от олимпийски игри в
Коментари Харесай

Ариана Фонтана: Знам, че трябваше да стартирам първа и да съм бърза

Ариана Фонтана завоюва първия златен орден от олимпийски игри в кариерата си и донесе първа купа на Италия от Пьончан, откакто победи в спринта на 500 метра на шампионата по шорттрек. 27-годишната Фонтана, която е сребърна медалистка на тази отдалеченост от Сочи 2014 и седемкратна безспорна европейска шампионка, финишира за 42.569 секунди. Италианката завоюва с фотофиниш против представителката на домакините Минджон Чой, която по-късно беше дисквалифицирана. Фонтана отпразнува успеха, откакто направи обиколка с италианския байрак.

" Знам, че трябваше да пускам първа и да съм бърза, тъй като Чой е доста добра. Беше елементарно да чувствам, че ме приближава поради виковете на публиката. На финала тя беше бърза, само че аз съумях да запазя скоростта си и да пресека първа линията. Така финиширах преди нея ", разяснява италианката след финала.

След края на надпреварата обаче съдиите разгледаха видеозапис и дисквалифицираха Чой поради препречване. Надеждата на Англия за орден, международната рекордьорка и трикратна международна шампионка на 500 метра Елис Кристи остана четвърта след рухване. Тя беше дисквалифицирана във всичките три самостоятелни старта в Сочи 2014. " Бях изблъскана, рухването не беше по моя виновност. Работих доста за 500 метра. Знам, че това се случва в този спорт и би трябвало да сме готови, само че боли ", сподели Кристи, която в спринта в Сочи беше дисквалифицирана поради препречване против Ариана Фонтана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР