> АрхивТой сподели на какъв етап са строително-монтажните работи и

...
> АрхивТой сподели на какъв етап са строително-монтажните работи и
Коментари Харесай

Опасното училище Васил Левски в Аспарухово е укрепено, ремонтът му напредва

 > Архив
Той показа на какъв стадий са строително-монтажните работи и укрепването на учебното заведение:

" Укрепването на учебно заведение " Васил Левски “ с бетонови детайли по наставление на проектантите и конструкторите, е изпълнено на 100 %. Външните фасади към този момент са приключени с топлоизолации, а северната фасада и с мазилка, както е по план.

Дограмата на две от фасадите към този момент е поставена, на другите две в границите на 10 дни също ще бъде поставена поради настъпващата зима, с цел да бъде затворено учебното заведение отвред. След слагането на дограмата тя ще бъде обърната и ще се постави мазилката и на останалите външни стени. 

Прави се сега металната структура на покрива и подсилване с железна структура по наставление на конструкторите. На втория етаж е напълно приключена, работи се и на третия етаж. Вътре в постройката се работи по ел. инсталацията, ВиК, вършат се където е допустимо преградните страни, както е предписано по плана, измазват се таваните и вървим по линеен график, както сме дали обещание.

Всичко, което е взето поради като спомагателни потребности за подсилване на постройката и наставления на конструктори е взето поради при ремонта, записано е в заповедна книга и предоставено от Община Варна. Не се прави компромис сега с нищо по ремонта на постройката, тъй че тя да стане годна за употреба и то в доста положително положение.

Принципно би трябвало до февруари 2020 година да сме изпълнили главната си част от уговорките, по-късно има избран интервал, може би към месец, в който би трябвало сградата да изсъхне, да бъде призната и в случай че всичко е наред, до края на март би трябвало да приключим. Това е строителство въпреки всичко, по тази причина може да зародят непредвидени условия, все още гоним и съблюдаваме поетите си задължения ", сподели Вецев. 

Припомняме, че ремонтните действия в постройката на НУ " Васил Левски “ в " Аспарухово " започнаха през август и се правят от компания " БГ Ленд “, която в началото извърши демонтажни работи на компрометираните участъци.

Целта на подхванатите действия е да се обезпечат безвредни условия за учениците от НУ " В. Левски “, а повода за забавянето на ремонта бе правосъдно дело, заведено от фирмата-изпълнител на градежа на постройката " Стоянстрой “. 

" Имаме контракт за строителство, подписан с Община Варна от 14.11.2018 година с първичен период на осъществяване 150 дни. Работихме 34 дни, след което настъпиха събитията по прекъсване на строителството – поради открити спомагателни недостатъци и заведено правосъдно дело. Дейностите са обновени незабавно след позволение от съда – на 30.07.2019 година обясниха през август от компанията, която прави ремонта. От общината са предоставени и спомагателни действия по откритите несъответствия с плана. Строителите обявиха, че срокът за довеждане докрай на ремонта на постройката през февруари е рационален.

НУ " Васил Левски “ е било въведено в употреба през 2011 година Строителството е било осъществено след  договор за публично-частно партньорство с компания " Стоянстрой “.  Заради проявени голям брой проблеми със постройката, установявани с констативни протоколи, Община Варна разпореди осъществяване на градивно и техническо проучване на обекта. Изготвената експертиза уточни, че е належащо тя да бъде изцяло градивно укрепена, защото е рискова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР