> архивПървоначалното задание за брегоукрепването на зоната южно от пристанището

...
> архивПървоначалното задание за брегоукрепването на зоната южно от пристанището
Коментари Харесай

Изграждат дамба между Бяла и Обзор

 > списък
Първоначалното задание за брегоукрепването на зоната южно от пристанището е направено още през 1986 година, само че не се е стигнало до неговото осъществяване, показа кметът на Бяла инж. Пеньо Ненов. 

Същинската работа по един от най-дългоочакваните и основни планове за развиването на дребната морска община стартира предходната година.Проектът бе обновен и осъвременен, защото от неговото основаване са минали повече от 30 години. 

Проектът ще бъде осъществен в границите на 3 стадия. За първите два от тях Министерство на регионалното развитие са заделили 11 милиона лв.. 

Предвижда се да бъдат построени към 700 метра от дамбата, дружно с втора буна на рибарското пристанище, което е най-голямото сред Варна и Бургас. Там са регистрирани над 220 лодки и риболовци, които практикуват и си изкарват прехраната с този тип активност, уточни кметът на Бяла.

Цялостната реализацията на плана за дамбата ще се отрази извънредно удобно на стопанската система както на Бяла, по този начин и на Обзор. Ще се подобрят много средата на живот и туризма, ще се основат и нови работни места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР