АрхивНено Димов и на туризма Николина Ангелкова експерти от Регионалната

...
АрхивНено Димов и на туризма Николина Ангелкова експерти от Регионалната
Коментари Харесай

Експерти направиха съвместна проверка на плаж Делфин

АрхивНено Димов и на туризма Николина Ангелкова специалисти от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Бургас, Министерството на туризма и кметът на община Царево направиха взаимна инспекция по сигнал за строителни действия на морски плаж " Делфин “.

В хода на инспекцията беше открито, че на плажа сега се построява краткотраен преместваем обект, тоалетни и дървена лека ограда. Изградената през миналогодишния летен сезон дървена стълба е напълно демонтирана. Дървеният материал от нея не е отстранен и в момента  се употребява за създаване на обектите на плажа.

Представители на общината и строителния надзор са създали замерване за определяне на местоположението на изграждащите се обекти по отношение на утвърдената от Министерството на туризма скица.  Според първичните резултати те дават отговор на избраната скица. Експертите на Министерството на туризма ще създадат и контролна инспекция дали обектите се вписват в схемата.  Министерството на туризма с геодезисти ще направи замерване и в случай че то откри, че заграждението е ситуирано на територията на плажа, ще бъде издадено наставление за унищожаване.

Проверката откри, че заграждението не препятства достъпа до плажа.  Заради стръмния терен към линията Община Царево е внесла в РИОСВ-Бургас оферти за обезпечаване на трасе до морския плаж.  Изискано е мнение от дирекцията на Политическа партия " Странджа “, с цел да се откри най-подходящото място за обезпечаване на пешеходния достъп към плажа, който да е щадящ за околната среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР