Архитектурният проект за нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс в УМБАЛ

...
Архитектурният проект за нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс в УМБАЛ
Коментари Харесай

Представиха проекта за нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс в Пловдив

Архитектурният план за нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс в УМБАЛ " Св. Георги " бе показан пред Комисията по опазване на здравето в Народното събрание. Когато новата детска клиника бъде издигната, в него ще се реалокират от старите си здания Клиниката по педиатрия дружно с Детско незабавно поделение, Клиниката по здравна онкология и Клиниката по клинична хематология. 

Клиниката по педиатрия е учредена през 1945 година Разполага с интензивно поделение от 1983 година Отговаря на трето равнище на подготвеност по педиатрия и всички педиатрични тесни специалности. Тя е най-голямата единна педиатрична клиника и единственото педиатрично лечебно заведение в Южна България с цялостен набор специалности и непрекъснато обезпечава републикански консултанти по педиатрия и профилни специалности, както и съвещания по детска кардиология и ехокардиография. 
През предходната година са приети в болница 6236 дребни пациенти от 21 от всички 28 области на страната, като най-вече са от Южен Централен регион. Клиниката е място за хоспитализация на по-тежките и комплицирани за лекуване случаи от Южна България. 

 Дейността на клиниките по здравна онкология и клинична хематология е обвързвана с активността на Отделението по детска онкохематология на Клиниката по педиатрия и по тази причина решението е те да се реалокират дружно с нея в бъдещия лечебно-диагностичен комплекс, който е планувано да бъде издигнат в непосредствена непосредственост до главния корпус на Хирургичния блок на УМБАЛ „ Свети Георги “ на бул. „ Пещерско шосе “ №66. 

 Този план е безценен на пловдивчани и за една година дарителската акция " Най- положителното за нашите деца и онкоболни " към този момент събра към 125 000 лева посредством концерти, театрални постановки, базари, киноложки изложения, персонални дарения, арения от рожденици и младоженци. Около 17 000 лева пристигнаха в първия образователен ден, когато апелът беше парите за букети да се дарят в интерес на клиниката.В навечерието на Коледа пък Пловдивската митрополия подари 20 000 лева Събирането на средства продължава. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР