"Архитектурни орнаменти" - под този наслов Иванна Шмелева показва 33

...
"Архитектурни орнаменти" - под този наслов Иванна Шмелева показва 33
Коментари Харесай

Градски пейзажи от Иванна Шмелева в ЛИК

"Архитектурни орнаменти " - под този наслов Иванна Шмелева демонстрира 33 произведения живопис и графика в столичната изложба "ЛИК ". Изложбата се открива през днешния ден, 18 юли, от 18.30 ч. и може да се прегледа до 27 юли.
Галерия "ЛИК " показва за повторно галерия на Иванна Шмелева. Сегашната колекция е от графични и живописни произведения, основани от Иванна през няколко предходни години. Картините изобразяват пейзажи и архитектурни забележителности на Санкт Петербург, Минск, Гомел, София, Бишкек и други градове. Част от творбите са направени с присъщия й непосреден изящен фасон, с потребление на открити и ярки цветове. Другите - в противен случай, се отличават с графичен темперамент.
По обучение авторката е проектант дизайнер, по тази причина тя обръща доста внимание на градските и архитектурните пейзажи. Иванна Шмелева е участничка в разнообразни състезания и изложения, лауреат е на премия от Съюза на дизайнерите в Русия за най-хубава архитектурна графика. Има поредност независими изложения в разнообразни страни. През 2015 година в Деня на славянската книжовност и просвета, в Националния музей на Казахстан в Астана бе показана изложбата "Страната България ", с графики на авторката. Експозицията бе проведена от Министерството на културата на Казахстан и българското посолство в Казахстан.
В България Шмелева провежда пет независими изложения. В столичната изложба "ЛИК " през лятото на 2017 година тя сподели "Магията на цветята ".





Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР