Архимандрит Васиан Змеев, който е новият предстоятел на храма-подворие "Св.

...
Архимандрит Васиан Змеев, който е новият предстоятел на храма-подворие "Св.
Коментари Харесай

Новият представител на руския патриарх у нас се срещна с патриарх Неофит

Архимандрит Васиан Змеев, който е новият предстоятел на храма-подворие "Св. Николай Мириклийски " у нас, се срещна с българския патриарх Неофит.

Срещата се състоя в постройката на Софийската света митрополия, оповестява отделът "Връзки с обществеността " при Светия синод на БПЦ. Архимандрит Васиан е благодарил за срещата и е предал привет от Московския и на цяла Русия патриарх Кирил. Новият предстоятел е разказал на Негово светейшество за досегашното си служение в Беларус, както и за работата си в Московската духовна академия. Архимандрит Васиан е отбелязъл, че ще продължат построените положителни връзки сред подворието и Българската православна черква. Патриарх Неофит е изказал своите благопожелания към съветския патриарх Кирил, а на новия предстоятел на съветското подворие у нас е поискал плодородно и ползотворно служение.

От БПЦ напомнят, че по решение на Светия синод на Руската православна църква-Московска патриаршия от 7 март т.г. предстоятелят на храма-подворие у нас беше заменен. Досегашният предстоятел - архимандрит Филип Василцев, беше изпратен на служение в Бейрут, Ливан. Той заемаше длъжността в София от 2011 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР