Археолози откриха останките на римски кораб, на борда на който

...
Археолози откриха останките на римски кораб, на борда на който
Коментари Харесай

Откриха римски кораб от времето на Христос с 6000 делви вино /снимки/

Археолози откриха останките на римски транспортен съд, на борда на който има товар от 6000 съда с храна и вино, датиращи от времето на Иисус Христос. Останките са били открити покрай гръцкия остров Кефалония, написа списание Journal of Archaeological Science.
"Корабокрушението е датирано сред 1 век пр.н.е и 1 век сл.н.е и е едно от най-големите открити до момента в Средиземно море, датиращо от този интервал ", се споделя в обявата. Корабокрушението е наречено от учените "Фискардо ", поради близостта му до рибарско пристанище, носещо същото име.
Изследователите означават, че товарът на кораба е "в доста положително положение ". Той съдържа хиляди амфори, наподобяващи отличителния римски вид с тясна шийка и две дръжки.
Приблизително дългият 30 метра транспортен съд е най-големият търговски кораб, претърпял корабокрушение, открит в източното Средиземноморие до момента. Той също е един от четирите най-големи кораба, открити в цялото Средиземно море, датиращи от същия интервал.
Откриването на останките има "значителен археологически капацитет ", съгласно обявата, защото освен демонстрира смисъла на пристанището Фискардо по това време, само че също по този начин оказва помощ да се разбере по какъв начин е функционирал комерсиалният маршрут, преминаващ през източната част на Йонийско море. По-нататъшното изследване на останките може също да помогне да се хвърли светлина върху други морски и търговски направления от Римско време.
В рибарското пристанище Фискардо са открити няколко изключителни находки, в това число такива римски реликви като къщи, бани и спектакъл, датирани сред 146 година пр.н.е. и 330 година сл. Хр.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР