Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България“, бе ...

Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България“, бе

Любомир Станиславов влиза в борда на European Automotive Cluster Network

Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен шеф на „ Аутомотив Клъстер България “, бе определен за член на управителния съвет на European Automotive Cluster Network (EACN) – водещата мрежа в Европа за клъстери в областта на автомобилостроене, подвижност и превоз. 

Станиславов бе определен да влезе в борда след гласоподаване, извършено на 24 януари, по време на Общото Събрание на EACN. Управителният съвет се състои от девет изпълнителни шефове на европейски аутомотив клъстери и е с мандат от две години. Арх. Станиславов ще бъде член на борда паралелно с мениджъри на аутомотив клъстери от Франция, Испания, Чехия, и други. 

Мрежата EACN съставлява над 3000 компании, покриващи цялата верига на доставки и проучвателен институции в областта на аутомотив, както и публичния бранш. Всички европейски производители на коли и водещи снабдители от първо равнище са членове на най-малко един от клъстерите на EACN. 

Наред с идната работа по развиването на автомобилната промишленост на европейско равнище, арх. Станиславов ще продължи задачата на „ Аутомотив Клъстер България “ за привличане на интернационалните аутомотив вложители у нас. Дигитализацията и автоматизацията на сегашните аутомотив компании в България и излизането им на интернационалните пазари също са остават приоритет. 

Припомняме, че Любомир Станиславов оглавява и e.GO Mobile България, която стои зад бъдещия цех за електромобили на Next.e.GO.
 Защо българският аутомотив бранш е пред подем  Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЛюбомир Станиславов Аутомотив Клъстер България European Automotive Cluster Network (EACN) автомобилна промишленост Next.e.GO електрически автомобили ПоследниНай-четениЛичности 28 Любомир Станиславов влиза в борда на European Automotive Cluster Network Индустрии 140 Кабинетът удължи 4 концесии за подземни благосъстояния Накратко 244 Вечерни вести: Инвестиция за 15 млн. лева.; Рекордни спестявания в България Накратко 236 Съдът понижи фрапантно паричните гаранции по случая „ Nexo “ Имоти 27748 Напълно подготвени жилища – новият шлагер на българския пазар Любопитно 22997 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа To:know 10837 Пари за солари на покрива – всичко за процедурата Компании 6750 „ Цената “ пораства: Nexo се закани да съди България за над $1 милиард Всички вести

Източник: economic.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg