Арестуваният зам.-министър на екологията Красамир Живков и бизнесмените братя Бобокови

...
Арестуваният зам.-министър на екологията Красамир Живков и бизнесмените братя Бобокови
Коментари Харесай

Божков и имена на прехода изскочиха от чекмеджетата на Бобокови

Арестуваният зам.-министър на екологията Красамир Живков и предприемачите братя Бобокови са измежду десетимата обвинени в аферата с рисковите боклуци, заяви прокуратурата, която хвърли на медиите и една сензация – лист с имена на емблематични фигури от прехода, още от епохата на Г-13, против които са изписани парични суми. Въпросният лист е бил открит в дома на единия от братята Бобокови. От конфискуваните документи изплува и името на наблюдаващ прокурор по дело против укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков. Така и не стана ясна обаче връзката на тези " находки " с актуалното следствие за отпадъците.

Според прокуратурата в основата на схемата е противозаконен импорт на рискови и неопасни боклуци и тяхното преработване и депониране, а зам.-министър Красимир Живков е обслужвал тази скица на Атанас и Пламен Бобокови, с които е бил в " извънредно близки " връзки.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева заяви в събота, че като обвинени са привлечени 10 души, от тях 7 - за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. Другите трима са упрекнати за данъчни закононарушения.

Живков покровителствал схемата

В хода на следствието е открито, че Живков е бил в извънредно близки вазимоотношения с братя Бобокови. Той е правил непозволени дейности, с които е подпомагал незаконната активност на братята, обвързвана с вноса на боклуци от чужбина, твърди прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР