Арестуваните са 32-годишен мъж и 16-годишен непълнолетен, нападнали и ограбили

...
Арестуваните са 32-годишен мъж и 16-годишен непълнолетен, нападнали и ограбили
Коментари Харесай

Разкриха подробности за побоя с грабеж над дядо в с. Трилистник

Арестуваните са 32-годишен мъж и 16-годишен малолетен, нападнали и ограбили 86-годишен гражданин на с. Трилистник. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Престъплението е осъществено минути след среднощ на 5 април т.г. Двамата нахлули в дома на възрастния мъж, разбивайки входната врата. След като нападнали и били жертвата си, те преровили жилището, разкрили портфейла му, лишили наличните 100 лв. и избягали, изхвърляйки портмонето.

Иван Гешев е в село Трилистник поради побой и грабеж над пенсионер

Незабавно след получения на тел. 112 сигнал, почнало и следствието на криминалисти от ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив и районно управление (на МВР) -Труд, под управлението на Окръжна и Районна прокуратура, гр. Пловдив. Само за няколко часа създателите на закононарушението – поданици на селото, били открити и арестувани.

Днес двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за осъществения в съучастничество обир /престъпление по член 198, ал.1, вр. член 20, ал.2 от Наказателен кодекс, а за малолетния причинител и вр. член 63, ал.1, т.3 от НК/ и ще бъдат арестувани от наблюдаващия прокурор за период от 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане до съда за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Непълнолетният е осъждан за осъществено от него блудничество през 2019 година, като актуалното му действие е в границите на избрания му от съда изпитателен период на условното наказание. Разследването по случая продължава, като досега са осъществени разпити на очевидци, оглед, претършуване и изземване. Иззети са материални доказателства. Предстои назначение на експертизи.

В с. Трилистник през днешния ден бяха основният прокурор Иван Гешев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов, където бе извършена профилирана интервенция против битовата престъпност.

Двамата се срещнаха с кмета на селото, който сърдечно благодари на началника на РПУ -Труд гл. контрольор Коста Кючуков и на чиновниците от ОД Министерство на вътрешните работи –Пловдив за бързите дейности.

Главен комисар Иванов и основният прокурор посетиха пострадалия, който се възвръща от нанесените контузии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР