Арести преди изборите в Несебър. Късно във вторник вечерта полицията

...
Арести преди изборите в Несебър. Късно във вторник вечерта полицията
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на задържаните за купуване на гласове в Несебър

Арести преди изборите в Несебър. Късно във вторник вечерта полицията задържа досегашния кмет на града сегашен претендент за нов мандат Николай Димитров и още четирима души. Всички те са разследвани при акция против пазаруването на гласове в града.
Петимата са изкарали тази нощ в районното ръководство в града. Повдигнати са им обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за пазаруване на гласове. На кмета Николай Димитров обвиняването е за началник на проведената незаконна група.
След телефонно позвъняване всички непринудено са се явили с юристите си в районното полицейско ръководство в Несебър. Вече са конвоирани в Столичното разследване.
„ Към 23:00 ч. предявиха обвиняване на моя клиент за началник на проведена незаконна група. Беше му взета мярка за неотклонение – 72 часа задържане под стража и възбрана за овакантяване на страната. Бяха конвоирани към 03:00 ч. през нощта за „ Г.М. Димитров” – следствието в София”, съобщи Петър Атанасов, юрист на Николай Димитров.
„ Не мога да направя различен коментар, с изключение на политическа поръчка. Явно войната е кой ще вземе властта в Несебър. Когато има скица, тя би трябвало да излезе нескрито. Ние в схеми не участваме”, съобщи Димитър Топалов от Българска социалистическа партия, ръководител на Общинския съвет в Несебър.
„ Наближавайки датата на изборите, тези сигнали зачестяват”, съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Той изясни, че единствено в понеделник са тествани 5-6 сигнала.
„ Схемите са най-различни. Всеки сигнал се рапортува в прокуратурата. Всички дейности по преценка на остротата на сигнала се организират и под надзора на прокуратурата. Постъпват и анонимни сигнали, и от очевидни заявители във връзка с всички политически сили. Всеки сигнал е проверен”, сподели министър Младенов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР