Арест за изборна търговия в Етрополе. Има задържан. Прокуратурата твърди,

...
Арест за изборна търговия в Етрополе. Има задържан. Прокуратурата твърди,
Коментари Харесай

Арест за изборна търговия в Етрополе - има един задържан

Арест за изборна търговия в Етрополе. Има арестуван. Прокуратурата твърди, че има доказателства за уговорено пазаруване на най-малко 61 гласа на хора от общината. Схемата е доказана от очевидци, част от тях са разпитани даже пред арбитър.

Схемата е през покровители за политическа партия, за което ще получат пари да гласоподават за съответната партия и може би ще би трябвало да набират и други платени гласоподаватели.

Кирил Киров е арестуван през вчерашния ден следобяд. При обиска в дома и два офиса на Киров са открити попълнени и подписани 61 заявления за покровители на идните избори за избрана партийна листа.

" Същевременно с това им е обещавано, че, в случай че гласоподават за тази политическа партия ще получат въпросната сума от 50 лв.. Тази сума е следвало да бъде конкретизирано в допълнение по кое време следва да се получи. А точно на 6 юли или в други ден ", съобщи Христо Христов, изпълняващ длъжността областен прокурор на Етрополе.

Част от попълнилите заявления към този момент са разпитани като очевидци и са удостоверили схемата за изборна търговия. Един от главните очевидци е разпитан пред арбитър. Той е събирал покровители и платени гласоподаватели от село Малки Искър.

Предстои да бъдат разпитани още очевидци. Разследващите ще открият дали е трябвало да се набират още гласове против пари.

" Досега не се е занимавал с неправилни неща. Сигурно се е подвел нещо ", счита майката на арестувания.

Киров остава в ареста за 72 часа. Прокуратурата ще желае непрекъснатото му задържане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР