Арбитражната комисия при БФБаскетбол потвърди решението на генералния мениджър и

...
Арбитражната комисия при БФБаскетбол потвърди решението на генералния мениджър и
Коментари Харесай

Арбитражната комисия потвърди служебната загуба на Балкан

Арбитражната комисия при БФБаскетбол удостовери решението на генералния управител и Комисията по контестациите на НБЛ за служебна загуба на Балкан в мача от 1 февруари против Академик Бултекс 99. Арбитражът се събра през днешния ден след подадена тъжба от страна на президента на " зелените " Михаил Михайлов.

След разглеждане на всички показани документи, АК постанови, че решението на генералния управител на НБЛ и Комисията по контестации на лигата от 2 април за налагане на служебна загуба на Балкан в мача е " вярно и законосъобразно ".

" Да се одобри за правилно предлагането от жалбоподателя пояснение на наредбите на член 74 по отношение на това, че условието се отнася за общо един играч от двата тима присъстващ на терена би означавало да се допусне значително несъгласие с правната, житейската и най-много със спортно-състезателната логичност, която е, че условието се отнася за всеки един от тимовете поотделно. Противното би сложило състезаващите се тимове в не равнопоставени условия, при които треньорите на двата тима следва да влизат в предварителни сделки по отношение на състава на водените от тях тимове или пък деклариралият по-рано промяна тим да бъде миропомазан за сметка на другия тим. Подобно пояснение е превратно и не подхожда на спортсменската нравственос, каквато Българска федерация баскетбол приветства и предизвиква ", се споделя в аргументацията на АК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР