Арабските държави от Персийския залив поискаха Netflix да премахне цялото

...
Арабските държави от Персийския залив поискаха Netflix да премахне цялото
Коментари Харесай

Саудитска арабия: Netflix нарушава ислямските ценности

Арабските страни от Персийския залив желаеха Netflix да отстрани цялото наличие, за което се счита, че нарушава „ ислямските и публични полезности и правила “, оповестяват саудитските медии.

Неотдавнашни материали, в това число направени за деца, са в несъгласие с наредбите, предизвестиха в изказване медийните наблюдаващи на Съвета за съдействие в Саудитска Арабия и Персийския залив.

Саудитската държавна телевизия сподели замъглени клипове от анимационното шоу " Джурасик свят: Лагер Креда ", в което две тийнейджърки признават, че се обичат и се целуват.

Кадри от спорния френски филм Cuties също са включени в репортажа на Al Ekhbariya TV, дружно с надпис, обвиняващ Netflix, че е „ кинематографично прикритие за аморални послания, които заплашват здравословното образование на децата “.

Друго видео на уеб страницата на Al Ekhbariya твърди, чеуслугата за стрийминг „ предизвиква хомосексуалността, като се концентрира прекалено върху хомосексуалисти “.

Каналът интервюира и няколко обществени персони, които насочиха сходни обвинявания и прикани управляващите да подхващат незабавни дейности.

„ С Netflix се свързахме, с цел да премахнем това наличие, в това число наличие, ориентирано към деца, и да подсигуряваме спазването на законите “, се казвав взаимното изказване на Генералната комисия на Саудитска Арабия за аудиовизуални медии и Комитета на GCC на чиновниците в електронните медии.

Властите ще проследят спазването на директивите и " при положение, че наличието в нарушаване продължи да се излъчва, ще бъдат подхванати нужните правни ограничения ", предизвестиха те.

Липсва неотложен отговор на обвиняванията от Netflix.

Въпреки че ръководената от сунитски мюсюлмани Саудитска Арабия няма закони по отношение на половата ориентировка или половата еднаквост, половите връзки отвън брака, в това число хомосексуалният секс, са строго неразрешени.

Съгласно тълкуването на ислямския закон в страната, половото държание сред лица от един и същи пол по взаимно единодушие се санкционира със гибел или бичуване, според от хипотетичната съвестност на случая.

През април кината в Саудитска Арабия не прожектираха кино лентата „ Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта “, откакто Disney отхвърли искане от саудитските управляващи да изрежат това, което те нарекоха „ ЛГБТК препратки “.

Съобщава се, че анимационният филм Lightyear, който включваше целувка от един и същи пол, беше неразрешен в кралството и Обединените арабски емирства през юни.

Междувременно YouTube беше упрекнат предишния месец от саудитските управляващи, че разрешава „ несъответствуващи реклами “, които нарушават ислямските полезности.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР