Аптеките в Обединеното кралство и Франция започват да изчерпват ключов

...
Аптеките в Обединеното кралство и Франция започват да изчерпват ключов
Коментари Харесай

Започва ли дефицит и на лекарства в Европа

Аптеките в Обединеното кралство и Франция стартират да изчерпват основен антибиотик, до момента в който лекарите регистрират пост-пандемично възобновяване на зимни инфекции, като стрептококи в гърлото.

Асоциацията на самостоятелните аптеки във Англия назова дефицита на амоксицилин „ доста обезпокоителен “, защото страната претърпява скок на скарлатина и съществени стрептококови инфекции, които към този момент са умъртвили девет деца.

Здравните експерти предизвестяват също за възможен дефицит и в други европейски страни като Италия, както и в Канада и Съединени американски щати.

Във Франция държавното управление призна, че доставките са лимитирани както за амоксицилин, по този начин и за елементарния болкоуспокояващ парацетамол, само че пациентите към момента съумяват да намерят това, което им е предписано.

Каква е повода за дефицита на медикаменти?
Феноменът не е нов, само че се утежни с пандемията от COVID-19 и войната в Украйна.

„ Ситуацията е доста неприятна през годините във всички страни и визира всички типове медикаменти “, споделя Илария Пасарани, общоприет секретар на Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU), представляваща фармацевтите от общността.

„ През последните седем-осем...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР