Apple забави плановете си за внедряване на технологията, която сканира

...
Apple забави плановете си за внедряване на технологията, която сканира
Коментари Харесай

Apple отложи пускането на противоречива функция за iPhone

Apple забави проектите си за внедряване на технологията, която сканира телефоните на потребителите в Съединени американски щати в търсене на материали за полово принуждение над деца, предава Би Би Си. Технологията получи доста рецензии, защото се счита, че следенето на устройството основава рисков казус и опасения, че системата може да бъде употребена от властнически страни.

Така наречената технология NeuralHash сканира изображения тъкмо преди да бъдат качени в iCloud Photos. След това системата ги съпоставя с към този момент известни материали, изобразяващи принуждение над деца, поддържана от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца. Ако има съвпадане, то би трябвало да бъде прегледано от човек и, в случай че е належащо, да се подхващат стъпки за деактивиране на акаунта на потребителя и докладване за това на правоприлагащите органи. Системата трябваше да започва по-късно през годината.

В изказване Apple заяви: ``Миналия месец обявихме проекти за функционалности, предопределени да оказват помощ за отбрана на децата от нарушители, които употребяват информационни принадлежности. Въз основа на противоположна връзка от клиенти, групи, ангажирани с човешките права, откриватели и други, взехме решение да отделим в допълнение време през идващите месеци, с цел да съберем информация и да създадем усъвършенствания, преди да пуснем тази значима за сигурността на децата функция``.

Защитниците на персоналните данни показаха угриженост, че технологията може да бъде употребена от властническите държавни управления, с цел да шпионират жителите. Фондация Еlectronic Frontiersе - един от най -гръмките критици на системата -  направи петиция, подписана от 25 000 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР