Apple се отказа от използването на скенера за пръстови отпечатъци

...
Apple се отказа от използването на скенера за пръстови отпечатъци
Коментари Харесай

Apple няма да върне Touch ID в по-старите iPhone-и, въпреки че тества нови скенери за пръстови отпечатъци

Apple се отхвърли от потреблението на скенера за пръстови отпечатъци Touch ID във флагманските смарт телефони, като стартира с iPhone X през 2017 година, и го размени с биометричната система за различаване на лица Face ID. Оттогава в мрежата от време на време се появяват клюки за желанието на компанията да върне Touch ID в своите смарт телефони. Както допуска колумнистът на Bloomberg Марк Гурман, това е малко евентуално да се случи.

В скорошен брой на бюлетина си Power On Gurman разкри, че Apple е тествала разнообразни разновидности за монтиране на датчика Touch ID, в това число под екрана или в бутона за включване, сходно на iPad Air и iPad mini. Въпреки тестванията обаче журналистът счита, че е малко евентуално някоя от тези варианти да бъде употребена в смарт телефоните на Apple " най-малко в обозримо бъдеще ".
-->
" През последните няколко години в Apple се обсъждаше връщането на Touch ID в моделите iPhone от висок клас. Компанията е тествала Touch ID, вграден в екрана, и даже е обмисляла да го сложи на бутона за включване. На този стадий считам, че Face ID няма да се появи на никое място, а Touch ID няма да се върне във флагманските iPhone-и - най-малко не в обозримо бъдеще ", споделя Гурман в своя бюлетин.

Гурман призна, че Apple може да вгради датчика за Touch ID в бутона за включване на iPhone от по-нисък клас, като да вземем за пример iPhone SE. Той обаче означи, че " в действителност не е чувал нищо за това ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР