Apple разработва магнитна закопчалка за дрехи и калъфи, която да

...
Apple разработва магнитна закопчалка за дрехи и калъфи, която да
Коментари Харесай

Apple депозира патент за магнитна закопчалка

Apple създава магнитна закопчалка за облекла и калъфи, която да размени копчетата и циповете, определяни от компанията като неестетични и губещи време, заяви Investing.com.

Технологичният колос, ръководен от Тим Кук, внесе поръчка за патент, наименуван “Магнитна закопчалка” (Magnetic Fastener), целящ да преодолее рестриктивните мерки на обичайните клипси, отбелязва Apple Insider.

Механизмът е разказан като платнено тяло, чиито краища могат да се отварят и затварят по продължение на шева.

Проектът е подаден в Патентната работа на Съединени американски щати.

“Когато магнитната закопчалка се задейства в затворено положение, магнитите в двата края се притеглят взаимно и затварят шева”, прецизира Apple. Ако механизмът е отворен, магнитите от двата края на плата се отблъскват и краищата се отварят по шева.

Защо това е значимо за колоса от Купертино? Защото съгласно него циповете са грозни и с тях се губи време. Производителят на iPhone е още по-критичен към копчетата и закопчалките, тъй като счита, че не се затварят задоволително компактно и може да лишават още повече време от циповете.

“Епъл” употребява магнити в доста от продуктите си, в това число в портовете за зареждане и някои кутии за преносими компютри.

Компанията подава неотдавна и патент за потребление на магнити при презареждане на електрически автомобили.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР