Apple, Qualcomm, Cisco и Boeing се очертават като изкупителни жертвиТърговското

...
Apple, Qualcomm, Cisco и Boeing се очертават като изкупителни жертвиТърговското
Коментари Харесай

Но война като на война: Китай ще мъсти за Huawei

Apple, Qualcomm, Cisco и Boeing се обрисуват като изкупителни жертви

Търговското опълчване сред Китай и Съединени американски щати вещае съществени земетресения в бизнеса
(снимка: CC0 Public Domain)

Китай е подготвен да предприеме поредност от ограничения за противопоставяне на американския проект за блокиране на доставките на чипове за Huawei, включително слагане на американски компании в „ обезсърчителен лист на юридически лица ”, започване на следствия и налагане на ограничавания за компании като Apple и прекъсване на покупките на самолети Boeing, заяви Global Times, базирайки се на източник, непосредствен до китайското държавно управление.

В петък администрацията на Тръмп задвижи проекта си за блокиране на доставките на полупроводници за Huawei от международни производители на чипове. Министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи, че трансформира разпоредбите за експорт и „ черния лист ” на предприятията, прицелвайки се стратегически в „ придобиването от Huawei на чипове, които са директен артикул на избран програмен продукт и технологии в Съединени американски щати ”.

„ Китай ще предприеме мощни ограничения за противопоставяне, с цел да отбрани личните си законни права ”, в случай че Съединени американски щати продължат проекта си да наложат възбрана на съществени снабдители на чипове, включително основаната в Тайван TSMC, да продават чипове на Huawei, споделя източникът от държавното управление в извънредно изявление за Global Times.

Мерките включват прибавяне на американски компании към листата с „ ненадеждни предприятия ” в Китай, налагане на ограничавания или започване на следствия на компании като Qualcomm, Cisco и Apple в сходство с китайските закони и регулации като „ Мерките за обзор на киберсигурността ” и „ Антимонополния закон ”, както и прекъсване на покупките на самолети Boeing, добавя източникът.
още по тематиката
Споменатите американски компании, в това число Apple, Qualcomm, Cisco и Boeing, са мощно подвластни от китайския пазар.

Китайското министерство на търговията (MOFCOM) разгласи още през май предходната година, че Китай ще разгласява собствен личен лист, ориентиран към задгранични предприятия, които съществено подкопават законните ползи на китайските компании.

Списъкът с ненадеждни субекти ще включва задгранични организации, физически лица и компании, които блокират или затварят вериги за доставки или подхващат дискриминационни ограничения по нетърговски аргументи и когато дейностите им заплашват бизнеса на китайски компании, както и на международни консуматори и компании, сподели представителят на MOFCOM сподели на конференция през май 2019 година

Списъкът ще включва и задгранични предприятия, които предизвикват действителни или евентуални вреди на китайските компании и промишлености. Застрашаването или евентуалното застрашаване на националната сигурност на Китай също е причина за включване в листата, съгласно Джи Луксун, началник на Бюрото за индустрия, сигурност, импорт и износ в MOFCOM.

След като една компания бъде записана в листата, тя ще се изправи пред нужните правни и административни ограничения, а китайската общност също ще бъде предизвестена да не се занимава с нея, с цел да понижи рисковете, посочи Джи Луксун.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР