Apple представиха през тази седмица финансовите си резултати за първите

...
Apple представиха през тази седмица финансовите си резултати за първите
Коментари Харесай

Apple представи финансовите си резултати за тримесечието

Apple показаха през тази седмица финансовите си резултати за първите три месеца на фискалната 2023. Макар и да се регистрира растеж тук-там, общата картина не посреща упованията на резултата и пазара. Отчетът не задоволи анализаторите във връзка с приходите, облагите и продажбите. Последните бележат придвижване надолу с 5.5% в съпоставяне със същия интервал на предходната година – за пръв път от 2019. Приходите също не задоволяват Уолстрийт с декларирани $117.15 милиарда вместо предстоящите $121.1 милиарда Нетната облага се равнява на $29.9 милиарда – спад от показани $34.6 милиарда отпреди година. Това се явява сериозен потрес за Уолстрийт, като компанията не оправдава предвижданията на финансистите от седем години насам.

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук оправда тези резултати с композиция от мощния $, проблемите с продукцията и доставките от Китай с iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, както и със международната макроикономическа обстановка. По отношение на споменаването на мощния $, Кук съобщи пред CNBC, че приходите на компанията в множеството пазари са щели да бъдат по-високи, в случай че доларът не се е бил показал толкоз мощно.

Приходите от продажбите на iPhone устройствата за тримесечието възлизат на $65.78 милиарда, което се явява спад с осем % на годишна база. Сериозен е срутва в продажбите на Mac устройствата – с съвсем една трета – до $7.74 милиарда И тук цифрите се разминават с упованията на анализаторите, които предвиждаха доходи в този сегмент от $9.63 милиарда При другите устройства, като iPod и Apple Watch също се следи спад в продажбите – с 8.3%. Положителното в отчета пристигна от записания растеж с 29.6% в приходите от продажбите на iPad устройства. Декларираните $9.4 милиарда тук са надалеч повече от предстоящите $7.7 милиарда. Кук отдава положителното показване тук на пуснатите през тримесечието два нови модела – един бюджетен и iPad от висок клас.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР