Apple потвърди пред The Verge, че нейните нови слушалки AirPods

...
Apple потвърди пред The Verge, че нейните нови слушалки AirPods
Коментари Харесай

Нито слушалките AirPods Max, нито смарт колонките HomePod и HomePod mini не поддържат Lossless в Apple Muzic

Apple удостовери пред The Verge, че нейните нови слушалки AirPods Max с цена $549 няма да имат нативна поддръжка на даже и да бъдат свързани с компютърната устройство благодарение на кабел. Същото е ситуацията със смарт колонките HomePod и HomePod mini.

„Възпроизвеждането на музика с нараснало качество с компресия без загуби не се поддържа от нито един модел слушалки AirPods. При потреблението на кабел, AirPods Max могат да одобряват сигнала само от аналогови източници. Към сегашен ден AirPods Max не поддържа цифровите аудио формати в жичен режим“ – се в електронното писмо от пресслужбата на Apple.

В случая на безжичните AirPods и AirPods Pro неналичието на поддръжката на Lossless формата не е за удивление, тъй като в тях се поддържа единствено AAC посредством Bluetooth, който звучи относително добре, само че даже и близко не се доближава до CD качеството. В този случай на Apple очевидно ще се наложи да създаде нов формат – нещо като LDAC на Sony или да стартира да се употребява Wi-Fi. Но това е малко евентуално.

С AirPods Max нещата са по-сложни. Дори при потреблението на фирмен кабел с Lightning и 3,5 мм конектори с цена $35, потребителите не могат да слушат музика с компресия без загуби. Тук Apple очевидно явно не се показва добре спрямо конкуренцията, която от дълго време предлага на пазара USB Type-C слушалки с безусловно чист Hi-Fi тон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР