Apple ограничи използването на банкови карти на руската платежна система

...
Apple ограничи използването на банкови карти на руската платежна система
Коментари Харесай

Apple ограничи плащанията с руските Mir карти в Apple Pay

Apple ограничи потреблението на банкови карти на съветската платежна система " Мир " посредством платежна услуга Apple Pay, а също по този начин стартира последователно да ги отстранява от съответното мобилно приложение, заяви ТАСС, базирайки се на информация от службата за поддръжка на картодържатели " Мир ".

" Apple ограничи заплащането с карти от платежната система Mir. В момента те последователно се отстраняват от приложението Apple Pay ", съобщи чиновник на отдела за поддръжка. По-рано " Комерсант " заяви, че Apple Pay е блокирала опцията за прибавяне на нови карти от системата " Мир ", като означи, че обвързваните по-рано карти към момента са налични. Сега обаче започнаха проблеми и с тях.

По-рано от пресслужбата на Националната система за платежни карти, която ръководи картите Mir, оповестиха за ТАСС, че се следи мощен спад в броя на изтеглянията на нови карти за услугата Apple Pay. В тази връзка NSPC изпрати публично искане до Apple. В същото време беше маркирано, че заплащането с карти Mir, които към този момент са заредени в услугата Apple Pay, би трябвало да се прави без ограничавания - от страна на НСПК няма ограничавания.

Въпреки че Apple позволи потреблението на Mir карти за заплащане на абонаменти за своите услуги, не всички консуматори съумяха да свържат картите си със своя Apple ID. Компанията изяснява това с проблеми с банките, като акцентира, че няма възбрана за потребление на карти Mir от нейна страна. Apple спря продажбите си в Русия, само че продължава да пуска актуализации за своите устройства в страната.

Повече  може на намерите в графа Технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР