Apple е сключила договор с автомобилния концерн Volkswagen за създаване

...
Apple е сключила договор с автомобилния концерн Volkswagen за създаване
Коментари Харесай

Apple прави самоуправляващ се микробус заедно с Volkswagen?



Apple е сключила контракт с автомобилния тръст Volkswagen за основаване на безпилотно транспортно средство, заяви The New York Times. Не става дума обаче за сериен автомобил, който ще може да бъде платен от всеки, а за микробус за транспортиране на чиновници на компанията. Не се прецизира накъде и за какво ще бъдат возени…

Според източници на медията безпилотният бус ще бъде въз основата на Volkswagen Transporter T6 (на снимката). По всяка възможност обаче дизайнът на бъдещото транспортно средство ще бъде нов, най-малко колкото разрешава платформата.

Прочетете още: Apple към този момент разполага с повече от 50 самостоятелни автомобила на пътя

Преди това са водени договаряния с Mercedes, BMW, Nissan и McLaren за основаване на роботизиран микробус, само че те не са довели до резултат. Възможно е въпросните производители да не са се съгласили с условията на Apple и да създадат автомобил с нейн дизайн. От Volkswagen обаче очевидно са се съгласили.

Настоящата вест съставлява поредна стъпка от тактиката на Apple да стъпи на перспективния авто (или електромобилен) пазар. Преди няколко години се появи информация за упорит план, наименуван Titan, върху който, съгласно клюки, за известно време са работили над 1000 чиновници на софтуерния колос. Това накара доста хора да чакат самобитен “iPhone на колела”.

През 2016 година обаче се появиха информации, че Apple е прекратила плана и че стотици чиновници са съкратени или преместени в други отдели. Разбира се, концепцията за основаване на личен автомобил сигурно към момента витае някъде сред кръглите стени на централата на компанията.

Засега обаче проектите ѝ във връзка с автомобилния пазар са доста редуцирани. По всяка възможност Apple са се сблъскали със суровата реалност. Същата стои зад повода софтуерните стартъпи да са всекидневие, до момента в който в автомобилната сфера нещата са много по-консерватни.

Очаква се първите резултати от взаимния план на Apple и Volkswagen да видят бял свят през 2019 г.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР