Apple, чрез фирма подизпълнител, наема работници и слуша лични разговори

...
Apple, чрез фирма подизпълнител, наема работници и слуша лични разговори
Коментари Харесай

El Pais: Apple слуша лични разговори на потребители

Apple, посредством компания подизпълнител, наема служащи и слуша персонални диалози и гласови команди на консуматори, оповестява El Pais.

Според медията, компанията има чиновници в Испания, които слушат записи на разнообразни езици, в това число френски и немски.

Според източници, това се правело за възстановяване на гласовият програмен продукт Siri. Въпреки това, съгласно обявата се проучват освен директни поръчки до Siri, само че и персоналните диалози на потребителите.

Слушането на записи се прави посредством подизпълнител. От своя страна, компанията твърди, че " всички артикули и услуги на Apple са предопределени да подсигуряват сигурността на персоналната информация: единствено потребителят взема решение какво и с кого да споделя. "

Сред аудиозаписите, които са разполагаем на чиновниците, които импровизирано работят за Apple, не са единствено поръчки за търсене. Поради неточности в системата, които водят до погрешно задействане на микрофона, можете да чуете хора, които си приказват и са записани.

" Имаше планове, в които трябваше да се проучва качеството на звука: чувал ли си добре, схваща ли се настояването на потребителя, има ли диалози на назад във времето ", цитира вестникът някогашни чиновници на компанията.

Въпреки това, в допълнение към тези планове, които се концентрират върху качеството на самия запис, има доста други, по време на които тъкмо това, което се приказва съставлява интерес.

" Чувал съм хора, които вършат секс... Понякога записът стартира инцидентно и те не го осъзнават ", изясняват някогашни чиновници.

В случая, изискванията на работа са доста по-добри от тези на чиновниците, които правят тази работа за Гугъл, макар че работата е съвсем идентична. " Можете да изберете броя на наетите часове. В моя случай бях с ненапълно работно време, 30 часа на седмица, и завоювах 1100 евро бруто на месец... Трябваше да прегледам към 4500 записа на седмица ", добавя чиновник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР