На шесто място е по този показател сред американските компанииСред

...
На шесто място е по този показател сред американските компанииСред
Коментари Харесай

Apple харчи за R&D под нормите в ИТ индустрията

На шесто място е по този индикатор измежду американските компании

Сред водещите по пазарна капитализация американски компании Apple е водач по доходи, само че заема едвам шесто място по разходи за R&D

Apple, най-скъпата компания в света, с най-големи доходи и облага, търпи рецензия във връзка с разноските за проучвания и разработки (R&D) – те не са малко като безспорна стойност, на са под нормата на ИТ промишлеността като % от приходите, сочи обява на Barrons.com.

През последната финансова година Apple е похарчила за R&D сума в размер на 12,7 милиарда $, което е повече в сравнение с за целия интервал от 1998 до 2011 година Но в действителност това са единствено 5,1% от приходите на ИТ колоса от Купертино, до момента в който нормата за ИТ компания е към 10%.
още по тематиката
Освен това даже в безусловно изражение разноските на Apple за проучвания и разработки не са най-големите, както би подхождало на компанията. Сред водещите по пазарна капитализация американски компании Apple е водач по доходи, само че заема едвам шесто място по разходи за R&D.

Всичко това дава съображение на анализатора Тони Саконаги от Bernstein да направи заключението, че Apple влага прекомерно малко средства в проучвания и разработки, макар че компанията разполага с голямо патентно портфолио и е считана от мнозина за водещ иноватор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР