Апокалиптичен вирус от ферми за пилета ще унищожи половината човечество,

...
Апокалиптичен вирус от ферми за пилета ще унищожи половината човечество,
Коментари Харесай

Учен: Апокалиптичен вирус от ферми за пилета ще унищожи половината човечество

Апокалиптичен вирус от ферми за пилета ще унищожи половината човечество, предизвестява прочут академик. Според доктор Майкъл Грегер близката връзка на хората с животните ни прави доста беззащитни, написа вестник " Сън ", представени от " 24 часа ".

Коронавирусът завладя света като горски пожар и умъртви над 367 хиляди индивида, като се счита, че е трансфериран от прилепите на хората. Но създателят на бестселъра " Как да не умрем " счита, че същинската чума занапред се задава и може да унищожи половината човечество.

" С избухливото разпространение на пандемията от човек на човек не е въпрос на дали, а по кое време ще се случи това ", безапелационен е лекарят, който е веган.

Докторът е написал нова книга " Как да оцелеем в пандемия ", където изяснява, че " до момента в който има пилешко, щe има и пандемии. И в един миг ще пристигна изборът - или те, или ние ". Той от дълго време пропагандира за хранене основно с плодове зеленчуци и от години се бори против всички скотски артикули. И планува, че болестите в пилетата могат да ни унищожат.

По време на епидемията от птичия грип H5NI в Хонконг през 1997 година държавното управление унищожи 1,3 милиона птици, с цел да спре разпространяването му. Вирусът обаче не е отстранен, като имаше експлоадирания от инфектирани през 2003 и 2009 година и то отвън Китай.

Д-р Грегер желае да промени метода на оглеждане на птиците, с цел да се спре възможна нова поява на вируса. Според него във фермите, които са дребни и на закрито, птиците не могат да разперват крилата си и да пляскат с тях задоволително. Това води до по-високо равнище на амоняк в техните изпражнения и това е рецептата за появяването на ново заболяване.

Ученият е безапелационен, че производството на пилешко би трябвало да се насочи към много по-малки групи от животни с повече свободно място, по-добра хигиена и твърда възбрана за използването на антибиотици, които се употребяват и от хората. Според него ненатуралното произвеждане на яйца и някои способи на оглеждане би трябвало да отидат в предишното.

" Колкото повече животни се натъпкват дружно, толкоз повече типове вирус ще бъдат вкарани в рулетката и ще вземат участие в борбата за пандемичния джакпот, който може да се крие в дробовете на пилетата ", изяснява той.

Думите му идват сега, когато инфекциите от ковид в света надвишиха 6 милиона индивида с над 367 000 жертви. Във Англия ограниченията, които бяха наложени понижиха нивото на репродукция на вируса, който към този момент е сред 0,5 и 0,9.

Обединеното кралство даде над 38 000 жертви, което го прави втората най-поразена страна в света след Съединени американски щати, където броят им надвиши 104 000. Ограниченията в Европа доведоха до цялостен спад на инфектираните, само че пандемията сега се разгаря в Русия и Бразилия, където инфекцията се разраства.

Д-р Грегер предизвестява, че може би е незадоволително да се скъса връзката сред птиците и хората.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР