Апелативният спецсъд пуска бизнесмена Николай Банев под гаранция от 500

...
Апелативният спецсъд пуска бизнесмена Николай Банев под гаранция от 500
Коментари Харесай

Николай Банев вече е на свобода, само срещу скромните 500 000 лева

Апелативният спецсъд пуска предприемача Николай Банев под гаранция от 500 000 лева. Определението, с което втората инстанция усилва размера на гаранцията на Банев от 200 000 лева на половин милион е дефинитивно, написа " Телеграф “.

Банев беше арестуван преди повече от две години, откакто го арестуваха през октомври 2018 година През май т.г. съдът промени мярката му на домакински арест, а през октомври той и брачната половинка му Евгения осъдиха България в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург, в това число поради дългия арест.

В претекстовете си европейските магистрати означиха, че продължителността на задържането в България, в това число и домашния арест, е тревожна. Така се стигна до ново определение на съда, който един път беше дал гаранция от 1 млн. лв. на Банев, само че втората инстанция я анулира.

В края на октомври, към този момент и след решението на Европейски съд по правата на човека, спецсъдът още веднъж дефинира гаранция на Банев, само че от 200 000 лв., а втората инстанция я подвигна на 500 бона, които към този момент са платено от предприемача.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР