Апелативният спецсъд намали присъдата на бившия кмет на столичния район

...
Апелативният спецсъд намали присъдата на бившия кмет на столичния район
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на Десислава Иванчева от 20 на 8 години затвор

Апелативният спецсъд понижи присъдата на някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева от 20 на 8 години затвор.

По делото за рушвет, желан от строителния бизнесмен Александър Ваклин, са понижени присъдите и на другите двама обвинени - Биляна Петрова - от 15 на 7 години, а Петко Дюлгеров - от 12 на 6 години затвор, като от присъдата ще бъде приспаднато времето, което те са прекарали като арестувани и под домакински арест.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд в 15-дневен период.

Магистратите оповестиха, че няма учредения за изменение на ограниченията им за неотклонение. Така тримата остават под домакински арест. След присъдата си Иванчева я дефинира като безвластие и съобщи, че ще апелира.

Припомняме, че Иванчева и Петрова бяха зрелищно задържани на 17 април 2018 година пред Спортната палата в София и държани часове наред на тротоара, до момента в който проверяващите брояха банкнотите от откритите в колата им 56 хиляди евро. На първа инстанция Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор. Тя и заместничката й бяха приети за отговорни, че са поискали рушвет от 187 500 евро. Тогава втората подсъдима - Биляна Петрова, получи 15 години отнемане от независимост, а медиаторът в схемата Петко Дюлгеров - 12 години. В петък обаче прокуратурата изиска по-тежки санкции за тримата. Защитата пък прикани те да бъдат оправдани, закото в тази ситуация ставало дума за провокация към рушвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР