Апелативният специализиран наказателен съд започва разглеждането на делото за като

...
Апелативният специализиран наказателен съд започва разглеждането на делото за като
Коментари Харесай

Делото „Сарафово“ започва на втора инстанция в Апелативния специализиран наказателен съд на 9 юни

Апелативният профилиран углавен съд стартира разглеждането на делото за като втора инстанция на 09.06.2021 година
На 21.09.2020 година Специализираният углавен съд наложи най-тежките санкции по българското законодателство – „ пожизнен затвор без право на подмяна “ на двамата подсъдими за съучастничество в организирането на атентата ливански жители Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. Рекордни за българското правораздаване компенсации за общо над 100 млн. лева бяха присъдени на околните на починалите и на потърпевшите при атентата. 
 Доживотен затвор без право на подмяна по делото Сарафово Доживотен затвор без право на подмяна по делото " Сарафово "
Доживотен затвор без право на подмяна за атентаторите от летище " Сарафово ". Присъдата бе произнесена преди минути от Специализираният на...
На 18.06.2012 година в рейс с израелски туристи, пристигнали на отмора в България, избухна взривно устройство. Загинаха петима израелски жители, българският водач на рейса и физическият причинител на бомбения терористичен акт – алжирският жител Мохамед Хасан ел Хюсейни. Ранени бяха близо 40 души.
Разследването на Специализираната прокуратура по случая потвърди, че атентаторът Мохамед Хасан ел Хюсейни е работил в съучастничество с ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. За тях бяха събрани доказателства, че имат връзка с военното крило на организацията " Хизбула ", за която се допуска, че е осигурила финансирането и логистиката на терористичния акт. Двамата бяха съдени задочно, защото по време на досъдебното произвеждане и на правосъдния развой не бяха издирени. Към момента продължава издирването им с алена бюлетина на Интерпол.
Делото „ Сарафово “ провокира необятен интернационален отзив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР