Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа във вторник мерките за

...
Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа във вторник мерките за
Коментари Харесай

Съдът гледа мерките за неотклонение на бивш зам.-министър и на Атанас Бобоков

Апелативният профилиран углавен съд ще гледа във вторник ограниченията за неотклонение на някогашният към този момент зам.-министър на екологията Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас.
На предходното съвещание на съда, когато бяха гледани ограниченията на общо шестимата обвинени за аферата с боклука, прокуратурата искаше за четирима от тях „ непрекъснат арест “, а за останалите двама - „ домакински арест “.
Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража”. Същата мярка дефинира и за и още трима. За Васил Богданов съдът дефинира мярка “домашен арест”. Във вторник апелативният специсъд ще заседава след тъжби на петимата.
10 души са обвинени по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци, а 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. От прокуратурата оповестиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лв..
Красимир Живков беше освободен от поста зам.-министър на Министерство на околната среда и водите.
Бизнесменът Атанас Бобоков разгласи, че се отдръпва от поста изпълнителен шеф на компанията за батерии „ Монбат”. Той разгласи решението си в корпоративния уебсайт.
Стана ясно и че висшата административна прокуратура е упълномощила на министъра на културата инспекция на предмети, стопанисвани от Фондация „ Братя Бобокови ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР