Апелативният специализиран наказателен съд постанови ефективни присъди за 8 от

...
Апелативният специализиран наказателен съд постанови ефективни присъди за 8 от
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор катаджии, взимали подкуп

Апелативният профилиран углавен съд постанови ефикасни присъди за 8 от 12-те подсъдими пътни служители на реда от ОД Министерство на вътрешните работи Пазарджик, арестувани през лятото на 2011 година при полицейска интервенция под названието " Палките ".

Всички те са наказани за присъединяване в проведена незаконна група, а петима от тях – и за взимане на рушвет. Въззивната правосъдна инстанция удостовери оправдателните присъди на СпНС по отношение на останалите четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи, упрекнати само за приемане на подкупи.

На двама от подсъдимите съдът наложи наказване от 4 години отнемане от независимост, на други трима – по 3 години и шест месеца, а на останалите трима - по 3 години отнемане от независимост. За всички тях съдът постанови и отнемане от право да заемат служба в органите на Министерство на вътрешните работи и да упражняват специалността служител на реда за период от 5 години. Наложени са им и санкции в размер от 3 до 4 хиляди лв..

На 28 ноември 2016 година първата правосъдна инстанция оправда всички дванадесет подсъдими по делото, откакто реши, че няма задоволително доказателства за повдигнатите им обвинявания.

Разследването стартира по сигнали на изнудвани водачи, съгласно които от тях са били желани сред 20 и 50 лв., с цел да не бъдат глобени с по-тежки административни санкции.

Присъдата на Апелативния профилиран углавен съд не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР