Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия

...
Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия
Коментари Харесай

Срещу 2 млн. лв. гаранция Атанас Бобоков излиза от ареста


Апелативният профилиран углавен съд промени мярката за неотклонение на обвинения Бобоков от „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “ в размер на 2 000 000 лв., като съобрази наличните по делото данни за имущественото положение на обвинения, както и всички условия по чл.56, ал.3 от Наказателно-процесуален кодекс, оповестиха от съд а, съобщи БГНЕС.

Така Апелативният профилиран углавен съд анулира протоколно определение на Специализирания углавен съд , с което беше променена мярката за неотклонение на обвинения Атанас Бобоков от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Бизнесменът, който е за непрекъснато в арест а, беше арестуван преди няколко месеца по обвиняване за импорт и предпазване на рискови боклуци у нас. Заедно с него в арест а беше спретнат и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

На последното съвещание, с което бе доказано окончателното му оставане в арест а, съд ът счете, че са налице задоволително доказателства в поддръжка на обоснованото съмнение за присъединяване на Бобоков в закононарушенията, за които има повдигнати обвинявания. Съдебният състав счете, че по делото се работи ритмично и интензивно. Основните недоволства в жалбата за съществуване на здравословни проблеми съд ът откри за неоснователни след чуване на сложна тройна съд ебно-медицинска експертиза.

БГНЕС напомня, че на 29 септември държавното обвиняване заяви, че 16 756 тона боклуци, измежду които 7 756 тона рискови, са открити при огледи, осъществени по отношение на формираното до съд ебно произвеждане от Специализираната прокуратура против проведена незаконна група с присъединяване на длъжностни лица, по което обвинени са Атанас Бобоков , Пламен Бобоков, Красимир Живков, някогашен зам.- министър на околната среда и водите, шефове на търговски сдружения и шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Отпадъците са открити в землищата на обитаеми места в четири области. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР